« Eindelijk Erkenning van de Overheid»

Gepubliceerd op 02-02-2020

Na een spannend jaar, waar voor vele vrouwen die als meisje in de Goede Herder hebben gezeten het een moeilijk jaar is geweest omdat al die nare herinneringen weer boven kwamen, was er eindelijk nieuws waar de vrouwen heel blij mee zijn.

In het debat in Februari 2019 had Minister Dekker al aangegeven en beloofd dat als zou blijken dat alles wat er gezegd en geschreven was waar was, hij ook vond dat erkenning en daar waar relevant genoegdoening zou moeten komen.

Vervolgens heeft de Minister in April 2019 aangegeven dat hij uitgebreid onderzoek zou laten doen en dat dit dan uiterlijk in December afgerond zou zijn.  

Prof.G.J.J Heerma van Voss (hoogleraar sociaal recht aan de universiteit Leiden)  en Prof. M.S Houwerzijl (hoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit van Tilburg) hebben vervolgens van Juni 2019 tot December 2019 het  onderzoek gedaan naar  de werkwijze in de instellingen van de Goede Herder en het eindrapport in December 2019 aan de Minister aangeboden. Vervolgens heeft de Minister zijn erkenning uitgesproken.

Momenteel vinden er gesprekken plaats over de uitwerking van de erkenning en genoegdoening. Er zal binnenkort een bijeenkomst komen met Minister Dekker en de vrouwen.

Wij zij blij met de steun die wij op allerlei mogelijke manieren hebben mogen ontvangen van allerlei mensen, o.a van diverse kamerleden, donateurs Ook zijn we blij met de manier waarop wij tot nu toe worden benaderd door de overheid. Ook dank aan medewerkers van de Regenboog Groep waar medewerkers op vrijwillige basis hun ondersteuning bieden en ruimte beschikbaar stellen.

Speciale dank gaat ook naar Prof.dr.J.van Dijk wiens steun en adviezen hierin onmisbaar waren.

Vriendelijke Groet

Anita Suuroverste

erkenning-01692016847.jpg